czwartek, 6 czerwca 2024

NADWARCIAŃSKI OGIEŃ

 Pod tą nazwą kryje się III edycja szkolnego konkursu "Wieluńskie Smaki 2024", która tym razem odbyła się w plenerze!


 Dzięki uprzejmości naszego Partnera Zacisze Resort & Spa w Konopnicy mogliśmy skorzystać z terenów zielonych położonych nad samą Wartą wśród pięknej przyrody.

Tym razem uczestnicy przygotowywali potrawy i desery z wykorzystaniem żywego ognia.

Udało się nam zachęcić do uczestnictwa całkiem sporą grupę młodzieży z klas pionu gastronomicznego i cukierniczego, ponadto lokalne firmy, oraz wspaniałych szefów, którzy, współpracując z nami od lat, także tym razem nie odmówili pełnić roli jurorów podczas konkursu. Byli to: Przewodniczący: Karol Okrasa, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni: Jarosław Walczyk, Szef Tomasz Tracz, Szef Artur Nijakowski, Szef i wzięty szkoleniowiec: Artur Zaskórski, Szef Marcin Bożek Szef i nasz absolwent Sebastian Michałczyk
oraz Gospodarz Miejsca: Szef kuchni Zacisze Resort & Spa: Krzysztof Nawrocki - również nasz absolwent!

Poniżej zdjęcia z naszych obiektywów i obiektywów naszych gości:

 

 

Fot.: M. Kabała

Fot.: M. Skotnicki

Fot.: K. Tomczyk

Fot.: M. Kabała

Warto dodać, że autorką całego zamieszania była Pani M. Kabała, przy ogromnej współpracy Pań: K. Grzelak, K. Brożyny, A. Widery, oraz nieocenionej i niezawodnej Pani M. Pawelec.

Dziękujemy wszystkim Uczestnikom, Jurorom, Partnerom, Gościom i wszystkim, którzy w jakikolwiek, choćby najdrobniejszy, sposób przyczynili sie do organizacji i sukcesu tak karkołomnego wydarzenia!

Więcej zdjęc na warsztatowym facebooku ;-)