Pod tą nazwą kryje się III edycja szkolnego konkursu "Wieluńskie Smaki 2024", która tym razem odbyła się w plenerze!
Dzięki uprzejmości naszego Partnera Zacisze Resort & Spa w Konopnicy mogliśmy skorzystać z terenów zielonych położonych nad samą Wartą wśród pięknej przyrody.
Tym razem uczestnicy przygotowywali potrawy i desery z wykorzystaniem żywego ognia.
Udało się nam zachęcić do uczestnictwa całkiem sporą grupę młodzieży z klas pionu gastronomicznego i cukierniczego, ponadto lokalne firmy, oraz wspaniałych szefów, którzy, współpracując z nami od lat, także tym razem nie odmówili pełnić roli jurorów podczas konkursu. Byli to: Przewodniczący: Karol Okrasa, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni: Jarosław Walczyk, Szef Tomasz Tracz, Szef Artur Nijakowski, Szef i wzięty szkoleniowiec: Artur Zaskórski, Szef Marcin Bożek Szef i nasz absolwent Sebastian Michałczyk
oraz Gospodarz Miejsca: Szef kuchni Zacisze Resort & Spa: Krzysztof Nawrocki - również nasz absolwent!
Poniżej zdjęcia z naszych obiektywów i obiektywów naszych gości:
Fot.: M. Kabała
Fot.: M. Skotnicki
Fot.: K. Tomczyk
Fot.: M. Kabała
Warto dodać, że autorką całego zamieszania była Pani M. Kabała, przy ogromnej współpracy Pań: K. Grzelak, K. Brożyny, A. Widery, oraz nieocenionej i niezawodnej Pani M. Pawelec.
Dziękujemy wszystkim Uczestnikom, Jurorom, Partnerom, Gościom i wszystkim, którzy w jakikolwiek, choćby najdrobniejszy, sposób przyczynili sie do organizacji i sukcesu tak karkołomnego wydarzenia!
Więcej zdjęc na warsztatowym facebooku ;-)