wtorek, 28 października 2014

Konferencja: „Szkolnictwo zawodowe – przyszłość rozwoju regionu”

Dziś w naszej szkole szeroko dyskutowano o szkolnictwie zawodowym.

Mianowicie odbyła się ogólnopolska konferencja, dotycząca tego zagadnienia, pod nazwą: „Szkolnictwo zawodowe – przyszłość rozwoju regionu”.



O wydarzeniu było dość głośno w mediach i w Internecie, więc my proponujemy fotorelację od strony gastronomicznej.

Żeby przyjąć gości z całej Polski, połączyliśmy siły niemal wszystkich klas pionu gastronomicznego: I i II ZSZ cukiernik, II i III ZSZ kucharz, II i III technik żywienia i usług gastronomicznych, III technikum kelner, oraz IV technikum kucharz - Dziękujemy!

Wyszło naprawdę światowo, wysłuchaliśmy wiele słów zachwytu, podziękowań i gratulacji.

Poniżej zdjęcia z nowego, już naprawdę "warsztatowego" aparatu:




Trufle czekoladowe naszej produkcji:

Oraz pralinki:

Rzeźba cukiernicza z białej i ciemnej czekolady:

Jeszcze ciastka bankietowe:


I Rzeźba cukiernicza z karmelu:

Sala konferencyjna:

Ekipa kelnerska w Szkole:

Figurki z marcepanu:



Przedstawicielki klas I i II ZSZ cukiernik, wraz z opiekunkami:

A to już mus serowy z łososiem - przystawka:


i piękny stół bankietowy:

Ekipa kelnerska w Warsztatach:


Deser: Gruszki Piękna Helena (w naszej interpretacji ;-)

Fot.: P. Banaś, M. Kabała

Piękne i pyszne potrawy oraz wyroby cukiernicze powstawały pod okiem Pań: A. Lach, K. Nowak, D. Mielczarek, M. Kabały i A. Siurdyban. Wspaniałej obsługi kelnerskiej oraz wystroju stołów doglądały: M. Wątor, E. Kupczyk i A. Ptak - Gagatek.

Te, oraz pozostałe zdjęcia z dzisiejszego dnia oglądać można na warsztatowym profilu na facebooku:
Facebook - Warsztaty
A także na profilu naszej szkoły:
Facebook - Szkoła
Poza tym zapraszamy na strony zaprzyjaźnionego Radia:
Radio ZW

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz