środa, 28 stycznia 2015

Geodeci gotują!

W środę 28 stycznia w Warsztatach miało miejsce bezprecedensowe wydarzenie.

Nasi czytelnicy na pewno pamiętają szkolny konkurs na najlepszą szarlotkę "Applechef 2014".

Główną nagrodę zdobyła klasa II technikum geodezyjnego, a do nagrody głównej dołączona była nagroda - niespodzianka: warsztaty kulinarne.

I właśnie w środę, od samego rana trwało wielkie geodezyjne gotowanie potraw kuchni włoskiej.

Warsztaty przeprowadził Pan P. Banaś

Młodzi geodeci wyszli uśmiechnięci i zadowoleni oraz zaopatrzeni drogą meilową w receptury dań przez nich przygotowywanych.

Warsztaty poprzedzone były opowieścią o kuchni i specyfice produktów i potraw włoskich:


Smażymy pieczarki:

I dusimy marchew:

Czasami trzeba przytrzymać modelkę do zdjęcia ;-)

Podstawowa zasada smażenia pieczarek i grzybów: nie tłoczyć - smażyć partiami ;-)


2 komentarze: