W środę 28 stycznia w Warsztatach miało miejsce bezprecedensowe wydarzenie.
Nasi czytelnicy na pewno pamiętają szkolny konkurs na najlepszą szarlotkę "Applechef 2014".
Główną nagrodę zdobyła klasa II technikum geodezyjnego, a do nagrody głównej dołączona była nagroda - niespodzianka: warsztaty kulinarne.
I właśnie w środę, od samego rana trwało wielkie geodezyjne gotowanie potraw kuchni włoskiej.
Warsztaty przeprowadził Pan P. Banaś
Młodzi geodeci wyszli uśmiechnięci i zadowoleni oraz zaopatrzeni drogą meilową w receptury dań przez nich przygotowywanych.
Warsztaty poprzedzone były opowieścią o kuchni i specyfice produktów i potraw włoskich:
Smażymy pieczarki:
I dusimy marchew:
Czasami trzeba przytrzymać modelkę do zdjęcia ;-)
Podstawowa zasada smażenia pieczarek i grzybów: nie tłoczyć - smażyć partiami ;-)
Nasi czytelnicy na pewno pamiętają szkolny konkurs na najlepszą szarlotkę "Applechef 2014".
Główną nagrodę zdobyła klasa II technikum geodezyjnego, a do nagrody głównej dołączona była nagroda - niespodzianka: warsztaty kulinarne.
I właśnie w środę, od samego rana trwało wielkie geodezyjne gotowanie potraw kuchni włoskiej.
Warsztaty przeprowadził Pan P. Banaś
Młodzi geodeci wyszli uśmiechnięci i zadowoleni oraz zaopatrzeni drogą meilową w receptury dań przez nich przygotowywanych.
Warsztaty poprzedzone były opowieścią o kuchni i specyfice produktów i potraw włoskich:
Smażymy pieczarki:
I dusimy marchew:
Czasami trzeba przytrzymać modelkę do zdjęcia ;-)
Podstawowa zasada smażenia pieczarek i grzybów: nie tłoczyć - smażyć partiami ;-)
Było zajebiście i chętnie bym to powtórzyła :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) Brawo geodeci
OdpowiedzUsuń