Nasi czytelnicy z pewnością pamiętają, że nasza Szkoła realizuje projekt
"KOMPETENTNY PRACOWNIK - PROGRAM WYPOSAŻENIA UCZNIÓW ZS NR 1
W WIELUNIU W DODATKOWE KWALIFIKACJE I UMIEJĘTNOŚCI NIEZBĘDNE NA RYNKU PRACY"
Dziś przedstawiamy relację z ostatniej odsłony projektu, niejako "wisienki na torcie" - wycieczki na targi EuroGasto 2015 do Warszawy.
Uczestnikami wycieczki byli uczniowie, którzy brali udział w projekcie z klas II i III Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz klasa IV Technikum kucharz.
Tematyką targów było: wyposażenie, sprzęt i oprogramowanie dla gastronomii, specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, wyposażenie sal restauracyjnych, dekoracja wnętrz, zastawy stołowe, porcelana, szkło, żywność i napoje dla gastronomii, produkty i półprodukty cukiernicze dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarnictwa, meble dla gastronomii, systemy audiowizualne, odzież gastronomiczna, a także czasopisma branżowe
Poniżej kilka zdjęć:
Nasi uczniowie mieli okazję porozmawiać z znanymi mistrzami gastronomii: Joseph'em Seeletso Pascalem Brodnickim, Kurtem Scheller'em i innymi:
W tym miejscu warto wspomnieć, iż nasza Szkoła została zakwalifikowana do projektu " Gotuj lokalnie" (szczegóły w następnych postach).
W ramach projektu nasza nauczycielka, Pani Magdalena Kabała w czasie targów brała udział w pokazach kulinarnych nauczycieli zakwalifikowanych szkół.
Razem z Panią Magdaleną Piasecką z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim wykonały Polędwiczki w orzechowej panierce na postumencie z serowym pęczakiem z dodatkiem winnego musu malinowego, podawane z chipsem ze skorzonery, w towarzystwie emulsji z bazylii i limonki.
Te, oraz pozostałe zdjęcia, do obejrzenia na warsztatowym Facebook,u ;-)
"KOMPETENTNY PRACOWNIK - PROGRAM WYPOSAŻENIA UCZNIÓW ZS NR 1
W WIELUNIU W DODATKOWE KWALIFIKACJE I UMIEJĘTNOŚCI NIEZBĘDNE NA RYNKU PRACY"
Dziś przedstawiamy relację z ostatniej odsłony projektu, niejako "wisienki na torcie" - wycieczki na targi EuroGasto 2015 do Warszawy.
Uczestnikami wycieczki byli uczniowie, którzy brali udział w projekcie z klas II i III Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz klasa IV Technikum kucharz.
Tematyką targów było: wyposażenie, sprzęt i oprogramowanie dla gastronomii, specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, wyposażenie sal restauracyjnych, dekoracja wnętrz, zastawy stołowe, porcelana, szkło, żywność i napoje dla gastronomii, produkty i półprodukty cukiernicze dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarnictwa, meble dla gastronomii, systemy audiowizualne, odzież gastronomiczna, a także czasopisma branżowe
Poniżej kilka zdjęć:
Nasi uczniowie mieli okazję porozmawiać z znanymi mistrzami gastronomii: Joseph'em Seeletso Pascalem Brodnickim, Kurtem Scheller'em i innymi:
W tym miejscu warto wspomnieć, iż nasza Szkoła została zakwalifikowana do projektu " Gotuj lokalnie" (szczegóły w następnych postach).
W ramach projektu nasza nauczycielka, Pani Magdalena Kabała w czasie targów brała udział w pokazach kulinarnych nauczycieli zakwalifikowanych szkół.
Razem z Panią Magdaleną Piasecką z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim wykonały Polędwiczki w orzechowej panierce na postumencie z serowym pęczakiem z dodatkiem winnego musu malinowego, podawane z chipsem ze skorzonery, w towarzystwie emulsji z bazylii i limonki.
Te, oraz pozostałe zdjęcia, do obejrzenia na warsztatowym Facebook,u ;-)
Świetny event, fajna zabawa, do zobaczenia wkrótce!
OdpowiedzUsuńevent super
OdpowiedzUsuń