czwartek, 24 maja 2018

Najlepszy w Zawodzie 2018 - konkurs

Wczoraj, 23 maja, byliśmy świadkami zmagań konkursowych młodzieży w ramach powiatowego konkursu "Najlepszy w Zawodzie".

Zawody odbyły się w dwóch kategoriach: cukiernik i kucharz.

Sędziowali przedstawiciele branży gastronomicznej wraz z ubiegłorocznymi zwycięzcami:
W grupie kucharskiej:
Tomasz Wróbel - restauracja "Pod Ratuszem" - Wieluń
Tomasz Kupian - zajazd "Na Półboru" - Sieradz
Krystian Sak - Zespół Szkół nr 1 w Wieluniu

W grupie cukierniczej:
Irena Nowak - egzaminator OKE
Kinga Sawicka - cukiernia CMG Wieluń
Karolina Wróbel - Zespół Szkół Nr 1 w Wieluniu
Po raz kolejny młodzież zachwyciła pomysłowością, umiejętnościami i odwagą.

Ogłoszenie wyników i finał konkursu odbędzie się 6 czerwca w Zespole Szkół nr 3 w Wieluniu.

Poniżej kilka zdjęć z naszego aparatu:







Damian Kocik - Mini babeczka z musem orzechowym, frużeliną jeżynową oblany karmelem z nutką czekolady 


Nicola Musiał - Mini torcik z musem z owoców leśnych w połączeniu z serkiem wieluńskim, frużeliną porzeczkową i galaretką z owoców leśnych


Katarzyna Sobera - Tarteletka z musem śmietankowym w połączeniu z serkiem wieluńskim, musem truskawkowym i świeżymi truskawkami


Aleksandra Matys - Czekoladowa kula z musem waniliowo-śmietankowym w połączeniu z  serkiem wieluńskim i truskawkami


Izabela Barańska - Deser lodowy z owocami jagodowymi i musem czekoladowym


Dawid Zarzycki - deser z kruszonki, musu śmietankowego w połączeniu z serkiem wieluńskim, frużeliną wiśniową i bezami
 







Kacper Magda - Pierożki drożdżowe nadziewane serkiem wieluńskim z wiosennymi warzywami, podany z dipem czosnkowym


Anna Stępień - Sushi nadziewane serkiem wieluńskim, łososiem i warzywami z sosem sojowym, chrzanem wasabi i czosnkiem


Patrycja Przybylska - Dorsz w ziołach na musie z serka wieluńskiego, czerwonego wina i malin z botwinką, borówkami i kluskami francuskimi


Izabela Grzesiak - smażone kuleczki z serka wieluńskiego z kurczakiem na musie serowo - warzywnym z puree z groszku


Magdalena Bukowiec - pasztet z serka wieluńskiego i wątróbki z sosem karmelowo - pomarańczowym


Aleksandra Kosiara - Roladka z indyka z pomidorami suszonymi, zawijana w szynce szwarcwaldzkiej podana ze smażonym jarmużem, ziołowymi goframi, sadzonymi jajami przepiórczymi, brokułem i musem z pędów sosny

Wszystkim uczestnikom gratulujemy udziału!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz