środa, 21 maja 2014

Kolorowo - Pierogowo

Wczoraj (20.05.2014 r.) w Warsztatach odbył sie kulinarny konkurs "Kolorowo - Pierogowo" dla wychowanków Specjalnych Ośrodków Szkolno - Wychowawczych z Działoszyna, Radomska i Gromadzic.

Tematem konkursu były wariacje na temat ciasta pierogowego.

Drużyna z Działoszyna, w składzie: Rafał Bęben, Sebastian Pokorski, Dawid Niedbalski, pod opieką P. Magdaleny Patockiej wykonała Pierogi ze szpinakiem i fetą w cieście z dodatkiem kurkumy.

Team z Radomska, czyli Agnieszka Szpecińska, Aneta Nieznańska i Karolina Bilcz, pod opieka pani Katarzyny Morgi sporządził Ravioli ze szpinakiem i fetą.

Drużyna z Gromadzic - Paulina Nowak, Katarzyna Karpińska i Łukasz Zadworny, pod kierunkiem Pani Kariny Brożyny sporządziła Pieczone gruszki w cieście w sosie winnym.

Zmagania młodzieży oceniało jury w składzie: Pan Gustaw Gralak (Oberża Knieja), Pani Bożena Krej (Starostwo Powiatowe) oraz Pan Jacek Podgórniak (Zakłady Mięsne Felinów)

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzenia:










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz