Wczoraj (20.05.2014 r.) w Warsztatach odbył sie kulinarny konkurs "Kolorowo - Pierogowo" dla wychowanków Specjalnych Ośrodków Szkolno - Wychowawczych z Działoszyna, Radomska i Gromadzic.
Tematem konkursu były wariacje na temat ciasta pierogowego.
Drużyna z Działoszyna, w składzie: Rafał Bęben, Sebastian Pokorski, Dawid Niedbalski, pod opieką P. Magdaleny Patockiej wykonała Pierogi ze szpinakiem i fetą w cieście z dodatkiem kurkumy.
Team z Radomska, czyli Agnieszka Szpecińska, Aneta Nieznańska i Karolina Bilcz, pod opieka pani Katarzyny Morgi sporządził Ravioli ze szpinakiem i fetą.
Drużyna z Gromadzic - Paulina Nowak, Katarzyna Karpińska i Łukasz Zadworny, pod kierunkiem Pani Kariny Brożyny sporządziła Pieczone gruszki w cieście w sosie winnym.
Zmagania młodzieży oceniało jury w składzie: Pan Gustaw Gralak (Oberża Knieja), Pani Bożena Krej (Starostwo Powiatowe) oraz Pan Jacek Podgórniak (Zakłady Mięsne Felinów)
Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzenia:
Tematem konkursu były wariacje na temat ciasta pierogowego.
Drużyna z Działoszyna, w składzie: Rafał Bęben, Sebastian Pokorski, Dawid Niedbalski, pod opieką P. Magdaleny Patockiej wykonała Pierogi ze szpinakiem i fetą w cieście z dodatkiem kurkumy.
Team z Radomska, czyli Agnieszka Szpecińska, Aneta Nieznańska i Karolina Bilcz, pod opieka pani Katarzyny Morgi sporządził Ravioli ze szpinakiem i fetą.
Drużyna z Gromadzic - Paulina Nowak, Katarzyna Karpińska i Łukasz Zadworny, pod kierunkiem Pani Kariny Brożyny sporządziła Pieczone gruszki w cieście w sosie winnym.
Zmagania młodzieży oceniało jury w składzie: Pan Gustaw Gralak (Oberża Knieja), Pani Bożena Krej (Starostwo Powiatowe) oraz Pan Jacek Podgórniak (Zakłady Mięsne Felinów)
Poniżej prezentujemy zdjęcia z wydarzenia:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz