poniedziałek, 12 maja 2014

"Kompetentny Pracownik" w akcji.

Jak już pisaliśmy wcześniej, w naszej Szkole realizowany jest projekt wyposażania naszych uczniów w kompetencje niezbędne na rynku pracy - "Kompetentny Pracownik".

W ramach tego projektu, w sobotę, 10 i niedzielę 11 maja br. uczniowie klas technikum pionu gastronomicznego odbywali dodatkowe zajęcia, podczas których mogli posiąść wiedzę i umiejętności, nie objęte programem nauczania, a cenione przez przyszłych pracodawców.

Uczniowie z klas III technikum kucharz oraz I i II technikum żywienia i organizacji usług gastronomicznych, pod okiem Pań: M. Kabały i E. Kupczyk poznawali sztukę dekoracji stołów na uroczyste przyjęcia, układania zastawy stołowej, składania serwetek, tworzenia dekoracji kwiatowych, oraz obsługi gości.

Uczniowie klasy II technikum kelner przyswajali sobie trudną sztukę carvingu, czyli artystycznego rzeźbienia w warzywach i owocach wraz z panią K. Nowak.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji z pracowitego weekendu:













 Przecudnej urody tort (który zajął już swoje miejsce w galerii naszych tortów), jest dziełem klasy ZSZ cukiernik










Podczas przygotowania i obsługi trzech przyjęć swoje umiejętności zawodowe szlifowała młodzież z klas: I i II ZSZ kucharz, I technikum żywienia i usług gastronomicznych, oraz I ZSZ cukiernik, wspomagana przez praktykantów z klasy III TOK. Pieczę nad przedsięwzięciem sprawowały Panie: A. Ptak - Gagatek i A. Lach, Pan P. Banaś, oraz Pani D. Mielczarek.

Wszystkim uczniom dziękujemy za zaangażowanie!

Pozostałe zdjęcia, jak zwykle do obejrzenia na warsztatowym profilu facebook'owym ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz