W miniony weekend w Warsztatach odbywało się przyjęcie weselne z poprawinami.
Nie byle jakie przyjęcie, bo oto stan cywilny zmieniał nasz absolwent: Tomek W.
Absolwent wymagający, gdyż obecnie czynnie pracujący w gastronomii.
Młodej Parze życzymy szczęścia, a naszych Czytelników zapraszamy do obejrzenia kilku zdjęć z wydarzenia:
Zaczynamy:
Mam kapustę na gołąbki ;-)
Kroimy...
Gotujemy...
Dekorujemy...
Zjawiskowy stół:
Drużyna kelnerska:
Pierś z kaczki marynowana w majeranku i czosnku z glazurowanymi buraczkami i sosem śmietankowym:
Polędwiczki wieprzowe z żurawiną, mandarynkami i orzeszkami:
Wybór mięs do obiadu:
Przygotowujemy talerze na lody:
Niedawno zakupiony syfon w rękach Szymona sprawił się dzielnie ;-)
Klasa I cukiernik również zajrzała do kuchni i przygotowywała wytrawne potrawy:
Wspomnień czar... czyli galaretka z nóżek:
I sałatki:
I zimne mięsa:
I roladki z sera, łososia i słonecznika:
I gwiazda wieczoru, tort:
Drużyna kelnerska z poprawin:
Agnieszka tęskni za Alpami ;-)
Fot.: P. Banaś, J. Tkaczyk
W organizację przedsięwzięcia włączyli się zainteresowani przedstawiciele wszystkich klas pionu gastronomicznego, z wyjątkiem klasy III TZ, która odbywa właśnie swoje praktyki zawodowe.
Bardzo cieszył udział klasy IV TOK, dla której była to ostatnia impreza w Warsztatach, gdyż niedługo kończą swoją przygodę z naszą Szkołą.
Młodzież doskonaliła swoje umiejętności zawodowe pod kierunkiem nauczycieli: D. Mielczarek, A. Siurdyban, M. Kabały, M. Wątor, A. Ptak - Gagatek, E. Kupczyk, A. Lach, K. Nowak, K. Brożyny i P. Banasia.
Wszystkim osobom zaangażowanym w zorganizowanie dwudniowego weseliska serdecznie dziękujemy!
Te, oraz pozostałe zdjęcia dostępne są na warsztatowym Fejsbuku ;-)
Nie byle jakie przyjęcie, bo oto stan cywilny zmieniał nasz absolwent: Tomek W.
Absolwent wymagający, gdyż obecnie czynnie pracujący w gastronomii.
Młodej Parze życzymy szczęścia, a naszych Czytelników zapraszamy do obejrzenia kilku zdjęć z wydarzenia:
Zaczynamy:
Mam kapustę na gołąbki ;-)
Kroimy...
Gotujemy...
Dekorujemy...
Zjawiskowy stół:
Drużyna kelnerska:
Pierś z kaczki marynowana w majeranku i czosnku z glazurowanymi buraczkami i sosem śmietankowym:
Polędwiczki wieprzowe z żurawiną, mandarynkami i orzeszkami:
Wybór mięs do obiadu:
Przygotowujemy talerze na lody:
Niedawno zakupiony syfon w rękach Szymona sprawił się dzielnie ;-)
Klasa I cukiernik również zajrzała do kuchni i przygotowywała wytrawne potrawy:
Wspomnień czar... czyli galaretka z nóżek:
I sałatki:
I zimne mięsa:
I roladki z sera, łososia i słonecznika:
I gwiazda wieczoru, tort:
Drużyna kelnerska z poprawin:
Agnieszka tęskni za Alpami ;-)
Fot.: P. Banaś, J. Tkaczyk
W organizację przedsięwzięcia włączyli się zainteresowani przedstawiciele wszystkich klas pionu gastronomicznego, z wyjątkiem klasy III TZ, która odbywa właśnie swoje praktyki zawodowe.
Bardzo cieszył udział klasy IV TOK, dla której była to ostatnia impreza w Warsztatach, gdyż niedługo kończą swoją przygodę z naszą Szkołą.
Młodzież doskonaliła swoje umiejętności zawodowe pod kierunkiem nauczycieli: D. Mielczarek, A. Siurdyban, M. Kabały, M. Wątor, A. Ptak - Gagatek, E. Kupczyk, A. Lach, K. Nowak, K. Brożyny i P. Banasia.
Wszystkim osobom zaangażowanym w zorganizowanie dwudniowego weseliska serdecznie dziękujemy!
Te, oraz pozostałe zdjęcia dostępne są na warsztatowym Fejsbuku ;-)
Aż się głodny zrobiłem ;d
OdpowiedzUsuń