środa, 27 stycznia 2016

"Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik" 2016 - etap wojewódzki



26 stycznia 2016 r. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi odbył się etap wojewódzki Turnieju "Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik" w części pisemnej i praktycznej, do którego przystąpiły uczennice z kl. III cukiernik: Edyta Gniłka i Anna Podgórska. 


Cześć pisemna polegała na rozwiązaniu testu - 30 pytań, a praktyczna na wykonaniu: tortu piętrowego, figurek z masy cukrowej, ciasteczek bankietowych oraz napisu z czekolady. 

Tematem przewodnim pracy w części praktycznej była "Głębia oceanu".



Praca konkursowa Edyty:
 



Praca konkursowa Ani:






Uczennice zajęły w ogólnej klasyfikacji za część pisemną i praktyczną I i II miejsce:
I miejsce -Edyta Gniłka
II miejsce - Anna Podgórska




Nasze mistrzynie zakwalifikowały się do etapu ogólnopolskiego (reprezentując  województwo łódzkie) we Wrocławiu i w Poznaniu, który odbędzie się
w kwietniu br.
 



SERDECZNIE GRATULUJEMY CUKIERNIKOM!!!

tekst i fot.: A. Lach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz