środa, 13 kwietnia 2016

Szkolenie i posiedzenie ;-)



W dniach 8 – 9 marca br. nasze panie: M. Kabała i M. Wątor odbyły dwudniowe szkolenie w zakresie przygotowania kreatywnych i innowacyjnych potraw w Hotelu Zamek Topacz Resort & Spa w Ślęzy pod Wrocławiem.





Umożliwienie szkolenia zawdzięczamy wieloletniej współpracy naszych Warsztatów z hotelem oraz dyrektorem do spraw gastronomii Panem Piotrem Materą – absolwentem naszej szkoły (rocznik 1997). W Zamku nasi uczniowie odbywają praktykę zawodową, jeździmy tam na wycieczki dydaktyczne, a niektórzy nasi absolwenci znaleźli tam zatrudnienie.





Szkolenie odbywało się pod okiem mistrza kulinarnego, szefa kuchni, Pana Rafała Borysa Pan Rafał to doświadczony Szef Kuchni i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsay’a, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej od jednego z najznakomitszych kucharzy – Alberta Roux

  Fot.: M. kabała, M. Wątor

Efekty szkolenia zostały zaprezentowane dzisiaj podczas szkoleniowego posiedzenia zespołu nauczycieli przedmiotów gastronomicznych z udziałem Pań Dyrektor: E. Urbańskiej – Golec i M. Kruk.














 W przygotowanie wspaniałych potraw włączyli się też przedstawiciele klas: I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych: K. Kwapisz, D. Florczak, A. Janucik, D. Olborski, A. Kosiara, D. Pijanka, W. Piotrowski.


Fot.: D. Mielczarek

Dziękujemy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz