W dniach 8 – 9 marca br. nasze panie: M. Kabała i M. Wątor
odbyły dwudniowe szkolenie w zakresie przygotowania kreatywnych i innowacyjnych
potraw w Hotelu Zamek Topacz Resort & Spa w Ślęzy pod Wrocławiem.
Umożliwienie szkolenia zawdzięczamy wieloletniej współpracy
naszych Warsztatów z hotelem oraz dyrektorem do spraw gastronomii Panem Piotrem
Materą – absolwentem naszej szkoły (rocznik 1997). W Zamku nasi uczniowie odbywają
praktykę zawodową, jeździmy tam na wycieczki dydaktyczne, a niektórzy nasi
absolwenci znaleźli tam zatrudnienie.
Szkolenie odbywało się pod okiem mistrza kulinarnego, szefa
kuchni, Pana Rafała Borysa Pan Rafał to doświadczony Szef Kuchni i prawdziwy
kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona
Ramsay’a, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni
francuskiej od jednego z najznakomitszych kucharzy – Alberta Roux
Fot.: M. kabała, M. Wątor
Efekty szkolenia zostały zaprezentowane dzisiaj podczas szkoleniowego posiedzenia zespołu nauczycieli przedmiotów gastronomicznych z udziałem Pań Dyrektor: E. Urbańskiej – Golec i M. Kruk.
W przygotowanie wspaniałych potraw włączyli się też
przedstawiciele klas: I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych: K.
Kwapisz, D. Florczak, A. Janucik, D. Olborski, A. Kosiara, D. Pijanka, W.
Piotrowski.
Fot.: D. Mielczarek
Dziękujemy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz