WIELKI SUKCES CUKIERNIKÓW - I MIEJSCE W POLSCE ZA CZĘŚĆ PRAKTYCZNĄ TURNIEJU na NAJLEPSZEGO UCZNIA W ZAWODZIE CUKIERNIK.
W dniach 11-13.04.2016 r. we Wrocławiu odbył się finał XXI Ogólnopolskiego Turnieju
"Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik".
Województwo łódzkie reprezentowały 2 uczennice z naszej szkoły -z kl. III Zc: Anna Podgórska i Edyta Gniłka (w eliminacjach wojewódzkich w Łodzi ww. uczennice zajęły I i II miejsce).
Do etapu ogólnopolskiego przystąpiło 20 uczniów z całej Polski (najlepsi uczniowie wyłonieni podczas eliminacji wojewódzkich).
Etap Ogólnopolski Turnieju obejmował część teoretyczną (uczniowie mieli do rozwiązania test składający się z 30 pytań) oraz część praktyczną. Do zadań praktycznych należało: wykonanie tortu, ciasteczek bankietowych, figurek marcepanowych oraz rzeźby z czekolady lub karmelu na temat "Głębia oceanu".
Spośród 20 uczestników z 14 województw wytypowano 6 najlepszych laureatów ww. Turnieju.
Uczennica z kl. III Zc - Anna Podgórska zajęła I miejsce w Polsce w części praktycznej
(V miejsce w klasyfikacji ogólnej za część teoretyczną i praktyczną) i uzyskała tytuł laureata, natomiast Edyta Gniłka uzyskała tytuł finalisty.
Puchar, który trzymają dziewczyny otrzymała Pani Anna Lach- „I miejsce dla Mistrza Szkolącego za przygotowanie ucznia do XXI Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik"- nauczyciel/opiekun/wychowawca.
Tekst i fot.: A. Lach
GRATULUJEMY WIELKIEGO SUKCESU !!!
W dniach 11-13.04.2016 r. we Wrocławiu odbył się finał XXI Ogólnopolskiego Turnieju
"Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik".
Województwo łódzkie reprezentowały 2 uczennice z naszej szkoły -z kl. III Zc: Anna Podgórska i Edyta Gniłka (w eliminacjach wojewódzkich w Łodzi ww. uczennice zajęły I i II miejsce).
Do etapu ogólnopolskiego przystąpiło 20 uczniów z całej Polski (najlepsi uczniowie wyłonieni podczas eliminacji wojewódzkich).
Etap Ogólnopolski Turnieju obejmował część teoretyczną (uczniowie mieli do rozwiązania test składający się z 30 pytań) oraz część praktyczną. Do zadań praktycznych należało: wykonanie tortu, ciasteczek bankietowych, figurek marcepanowych oraz rzeźby z czekolady lub karmelu na temat "Głębia oceanu".
Spośród 20 uczestników z 14 województw wytypowano 6 najlepszych laureatów ww. Turnieju.
Uczennica z kl. III Zc - Anna Podgórska zajęła I miejsce w Polsce w części praktycznej
(V miejsce w klasyfikacji ogólnej za część teoretyczną i praktyczną) i uzyskała tytuł laureata, natomiast Edyta Gniłka uzyskała tytuł finalisty.
Puchar, który trzymają dziewczyny otrzymała Pani Anna Lach- „I miejsce dla Mistrza Szkolącego za przygotowanie ucznia do XXI Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik"- nauczyciel/opiekun/wychowawca.
Tekst i fot.: A. Lach
GRATULUJEMY WIELKIEGO SUKCESU !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz