Pod taką właśnie nazwą 23 i 24 listopada w naszej Szkole odbywało się dwudniowe
seminarium naukowe pt. „Kształcenie zawodowe - perspektywy rozwoju”. W
seminarium wzięli udział dyrektorzy i kierownicy kształcenia praktycznego
oraz nauczyciele z całej Polski. Współorganizatorem wydarzenia była
Główna Krajowa Federacja Edukacji Zawodowej i Kultury Fizycznej
„Budowlani”.
Ekipa z warsztatów zajęła się częścią gastronomiczną seminarium. Przygotowaliśmy dla gości bufety z kanapkami oraz wykwintne obiady.
Zaangażowani w przedsięwzięcie byli wszyscy nauczyciele i młodzież pionu gastronomicznego ZS nr 1.
Na szczególne podziękowania zasłużył jednak nasz "narybek" - czyli uczniowie klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z wychowawcą - Panią A. Lach. Bardzo cieszyło ich zaangażowanie i wkład pracy, jaki wnieśli do organizacji bankietów - oby tak dalej!
Poniżej kilka zdjęć z warsztatowego aparatu:
I TZ podczas obsługi gości:
I podczas sporządzania deseru:
Polędwiczki wieprzowe na musie z białych warzyw z puree ziemniaczanym oraz ogórkami kiszonymi w śmietance
Pieczone udo z kaczki z jabłkami z kluchami "na łachu"
Agrestowy mus z sosem owocowym
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku ;-)
Ekipa z warsztatów zajęła się częścią gastronomiczną seminarium. Przygotowaliśmy dla gości bufety z kanapkami oraz wykwintne obiady.
Zaangażowani w przedsięwzięcie byli wszyscy nauczyciele i młodzież pionu gastronomicznego ZS nr 1.
Na szczególne podziękowania zasłużył jednak nasz "narybek" - czyli uczniowie klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z wychowawcą - Panią A. Lach. Bardzo cieszyło ich zaangażowanie i wkład pracy, jaki wnieśli do organizacji bankietów - oby tak dalej!
Poniżej kilka zdjęć z warsztatowego aparatu:
I TZ podczas obsługi gości:
I podczas sporządzania deseru:
Polędwiczki wieprzowe na musie z białych warzyw z puree ziemniaczanym oraz ogórkami kiszonymi w śmietance
Pieczone udo z kaczki z jabłkami z kluchami "na łachu"
Agrestowy mus z sosem owocowym
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku ;-)
Wszystkie kształcenia zawodowe są ważne i wszystkie opcje są naprawdę interesujące, jeśli tylko chcecie - korzystajcie. Szkoda marnować takie szanse, jeśli tylko je mamy.
OdpowiedzUsuń