sobota, 25 listopada 2017

"Kształcenie zawodowe - perspektywy rozwoju"

Pod taką właśnie nazwą 23 i 24 listopada w naszej Szkole odbywało się dwudniowe seminarium naukowe pt. „Kształcenie zawodowe - perspektywy rozwoju”. W seminarium wzięli udział dyrektorzy i kierownicy kształcenia praktycznego oraz nauczyciele z całej Polski. Współorganizatorem wydarzenia była Główna Krajowa Federacja Edukacji Zawodowej i Kultury Fizycznej „Budowlani”.


Ekipa z warsztatów zajęła się częścią gastronomiczną seminarium. Przygotowaliśmy dla gości bufety z kanapkami oraz wykwintne obiady.

Zaangażowani w przedsięwzięcie byli wszyscy nauczyciele i młodzież pionu gastronomicznego ZS nr 1.

Na szczególne podziękowania zasłużył jednak nasz "narybek" - czyli uczniowie klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z wychowawcą - Panią A. Lach. Bardzo cieszyło ich zaangażowanie i wkład pracy, jaki wnieśli do organizacji bankietów - oby tak dalej!

Poniżej kilka zdjęć z warsztatowego aparatu:

 I TZ podczas obsługi gości:


I podczas sporządzania deseru:


Polędwiczki wieprzowe na musie z białych warzyw z puree ziemniaczanym oraz ogórkami kiszonymi w śmietance

Pieczone udo z kaczki z jabłkami z kluchami "na łachu"

Agrestowy mus z sosem owocowym

Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku ;-)

1 komentarz:

  1. Wszystkie kształcenia zawodowe są ważne i wszystkie opcje są naprawdę interesujące, jeśli tylko chcecie - korzystajcie. Szkoda marnować takie szanse, jeśli tylko je mamy.

    OdpowiedzUsuń