W mijającym tygodniu w Warsztatach przeprowadzone zostały etapy szkolne olimpiad, w których biora udział uczniowie pionu gastronomicznego naszej Szkoły.
Mianowicie: Olimpiady Wiedzy Rolniczej, w bloku: Żywienie i Gospodarstwo Domowe oraz Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.
W olimpiadach brali udział uczniowie z klas: II TZ, III TY, III TZ (technik żywienia i usług gastronomicznych) oraz IV TK (technik kucharz).
Za organizację tegorocznych etapów szkolnych olimpiad odpowiedzialni byli następujący nauczyciele: D. Mielczarek, M. Wątor i A. Siurdyban (OW i UR) oraz: D. Mielczarek, A. Stefaniak, i P. Banaś (OW o Ż i Ż). Poniżej przedstawiamy zdjęcia z tych wydarzeń:
Piszemy test:
Komisja pilnuje:
Pani Agata Stefaniak debiutuje w tej roli:
Fragmenty testu:
Koniec...
O ile Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu składała się tylko z części teoretycznej, to Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, była nieco "ciekawsza".
Oprócz rozwiązania testu, trzeba było zdać etap praktyczny. W tym roku należało sporządzić deser: jabłka w sosie waniliowym, oraz rozpoznać i podać zastosowanie kilku popularnych przypraw:
fot.: D. Mielczarek, P. Banaś
Dziękujemy za udział i życzymy powodzenia w etapie okręgowym!
Mianowicie: Olimpiady Wiedzy Rolniczej, w bloku: Żywienie i Gospodarstwo Domowe oraz Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.
W olimpiadach brali udział uczniowie z klas: II TZ, III TY, III TZ (technik żywienia i usług gastronomicznych) oraz IV TK (technik kucharz).
Za organizację tegorocznych etapów szkolnych olimpiad odpowiedzialni byli następujący nauczyciele: D. Mielczarek, M. Wątor i A. Siurdyban (OW i UR) oraz: D. Mielczarek, A. Stefaniak, i P. Banaś (OW o Ż i Ż). Poniżej przedstawiamy zdjęcia z tych wydarzeń:
Piszemy test:
Komisja pilnuje:
Pani Agata Stefaniak debiutuje w tej roli:
Fragmenty testu:
Koniec...
O ile Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu składała się tylko z części teoretycznej, to Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, była nieco "ciekawsza".
Oprócz rozwiązania testu, trzeba było zdać etap praktyczny. W tym roku należało sporządzić deser: jabłka w sosie waniliowym, oraz rozpoznać i podać zastosowanie kilku popularnych przypraw:
fot.: D. Mielczarek, P. Banaś
Dziękujemy za udział i życzymy powodzenia w etapie okręgowym!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz