16 listopada 2016 r. w Warsztatach Gastronomicznych odbyło się szkolenie
pt. "Kolorowy świat karmelu".
Szkolenie przeprowadził Mistrz Świata w Cukiernictwie Pan Mieczysław Chojnowski (przypominamy, że to szkolenie było nagrodą z ubiegłego roku z Finału Konkursu Mistrzostw Szkół Cukierniczych Expo -Sweet 2016 w Warszawie, w którym brały udział ubiegłoroczne absolwentki: Anna Podgórska i Edyta Gniłka).
Grupa szkoleniowa miała liczyć ok. 10 osób, więc wyróżniliśmy uczniów z klas: II Zc
(3 uczniów) i III Zc ( 7 uczniów), którzy do tej pory najbardziej angażowali się wykonywanie artystycznych wyrobów cukierniczych na zajęciach praktycznych i zajęciach dodatkowych .
Uczniowie Ci mogli pod okiem wybitnego Mistrza sprawdzić swoje umiejętności wykonując elementy dekoracyjne (w tym rzeźby) z karmelu.
Poniżej kilka zdjęć:
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym fejsiku!
Panu Mieczysławowi serdecznie dziękujemy za szkolenie!
tekst: A. Lach, Fot.: A. Lach, P. Banaś
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz