Dziś, 24 listopada br. gościem Wieluńskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku był Przemysław
Banaś – nasz nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w towarzystwie uczniów: K. Zaręby, K. Strzały,
O. Słabik i K. Budzyńskiego.
Temat wykładu: "Śledzie wczoraj i dziś" obejmował szeroką tematykę dotyczącą śledzi: od jego występowania, poprzez wartość odżywczą, wykorzystanie dawniej i obecnie, międzywojenną polską flotę śledziową, potrawy ze śledzi, aż po różnice między Matjasem a śledziem.
Słuchacze byli bardzo zadowoleni i chętnie próbowali zakąski śledziowej przygotowanej przez uczniów.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: WDK Wieluń
Więcej zdjęć oraz informacji na stronie WDK:
Śledzie w WDK
Oraz zaprzyjaźnionego Radyja:
Śledzie w RZW
O. Słabik i K. Budzyńskiego.
Temat wykładu: "Śledzie wczoraj i dziś" obejmował szeroką tematykę dotyczącą śledzi: od jego występowania, poprzez wartość odżywczą, wykorzystanie dawniej i obecnie, międzywojenną polską flotę śledziową, potrawy ze śledzi, aż po różnice między Matjasem a śledziem.
Słuchacze byli bardzo zadowoleni i chętnie próbowali zakąski śledziowej przygotowanej przez uczniów.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: WDK Wieluń
Więcej zdjęć oraz informacji na stronie WDK:
Śledzie w WDK
Oraz zaprzyjaźnionego Radyja:
Śledzie w RZW
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz