czwartek, 24 listopada 2016

Śledzie wczoraj i dziś

Dziś, 24 listopada br. gościem Wieluńskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku był Przemysław Banaś – nasz nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w towarzystwie uczniów: K. Zaręby, K. Strzały,
O. Słabik i K. Budzyńskiego.

Temat wykładu: "Śledzie wczoraj i dziś" obejmował szeroką tematykę dotyczącą śledzi: od jego występowania, poprzez wartość odżywczą, wykorzystanie dawniej i obecnie, międzywojenną polską flotę śledziową, potrawy ze śledzi, aż po różnice między Matjasem a śledziem.

Słuchacze byli bardzo zadowoleni i chętnie próbowali zakąski śledziowej przygotowanej przez uczniów.

Poniżej kilka zdjęć:






Fot.: WDK Wieluń

Więcej zdjęć oraz informacji na stronie WDK:
Śledzie w WDK

Oraz zaprzyjaźnionego Radyja:
Śledzie w RZW

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz