W minionych dniach w Warsztatach odbyły się szkolne etapy "naszych" Olimpiad:
3 listopada: Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych - Blok Gastronomia
oraz
8 listopada: Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu
Mile zaskoczeni byliśmy liczbą tegorocznych uczestników, zwłaszcza z klasy II TZ, którzy swoją "przygodę" z nauka o żywieniu dopiero zaczynają.
Za przygotowanie i przeprowadzenie zawodów OWiUR odpowiedzialne były Panie: E. Kupczyk, A. Widera, A. Ptak Gagatek oraz M. Wątor. Ta Olimpiada składała się z dwóch części: pisemnej i praktycznej. W tym roku zadaniem uczestników było sporządzenie łazanek i surówki oraz omówienie zasad sporządzania tychże.
Etap Szkolny OWoŻiŻ przygotowali i przeprowadzili: D. Mielczarek, P. Banaś i A. Widera. W tym przypadku do rozwiązania przez zawodników był test, obejmujący zagadnienia z technologi gastronomicznej, podstaw żywienia i innych pokrewnych dziedzin.
Fot.: P. Banaś, D. Mielczarek
Gratulujemy odwagi i życzymy powodzenia w dalszych etapach!
3 listopada: Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych - Blok Gastronomia
oraz
8 listopada: Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu
Mile zaskoczeni byliśmy liczbą tegorocznych uczestników, zwłaszcza z klasy II TZ, którzy swoją "przygodę" z nauka o żywieniu dopiero zaczynają.
Za przygotowanie i przeprowadzenie zawodów OWiUR odpowiedzialne były Panie: E. Kupczyk, A. Widera, A. Ptak Gagatek oraz M. Wątor. Ta Olimpiada składała się z dwóch części: pisemnej i praktycznej. W tym roku zadaniem uczestników było sporządzenie łazanek i surówki oraz omówienie zasad sporządzania tychże.
Etap Szkolny OWoŻiŻ przygotowali i przeprowadzili: D. Mielczarek, P. Banaś i A. Widera. W tym przypadku do rozwiązania przez zawodników był test, obejmujący zagadnienia z technologi gastronomicznej, podstaw żywienia i innych pokrewnych dziedzin.
Fot.: P. Banaś, D. Mielczarek
Gratulujemy odwagi i życzymy powodzenia w dalszych etapach!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz