30 marca 2017 r. w Łódzkim Ośrodku Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział w Kościerzynie odbyło się seminarium nt.: "Śledź w polskiej kuchni"
Na spotkanie organizatorzy zaprosili również i nas - ekipę z Warsztatów.
Pan Przemysław Banaś przeprowadził wykład o wykorzystaniu śledzia kiedyś i obecnie, jego wartościach odżywczych i innych aspektach tej popularnej ryby.
Dziewczęta z klasy III ZK: O. Słabik, M. Kraśna i K. Strzała (ZSZ kucharz) przeprowadziły pokaz przygotowania pysznej śledziowej zakąski, która zachwyciła uczestników podczas degustacji.
W seminarium uczestniczyło 28 zgrupowań kobiet i indywidualnych wystawców z ośmiu powiatów województwa łódzkiego: łaskiego, pabianickiego, zduńskowolskiego, poddębickiego, pajęczańskiego, sieradzkiego, wieluńskiego, wieruszowskiego – łącznie 107 osób.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: Waldemar Goździewicz
Fot.: P. Banaś
Nieco więcej o seminarium można poczytać tutaj:
https://www.lodr-bratoszewice.pl/aktualnosci/sledz-w-polskiej-kuchni-0
Na spotkanie organizatorzy zaprosili również i nas - ekipę z Warsztatów.
Pan Przemysław Banaś przeprowadził wykład o wykorzystaniu śledzia kiedyś i obecnie, jego wartościach odżywczych i innych aspektach tej popularnej ryby.
Dziewczęta z klasy III ZK: O. Słabik, M. Kraśna i K. Strzała (ZSZ kucharz) przeprowadziły pokaz przygotowania pysznej śledziowej zakąski, która zachwyciła uczestników podczas degustacji.
W seminarium uczestniczyło 28 zgrupowań kobiet i indywidualnych wystawców z ośmiu powiatów województwa łódzkiego: łaskiego, pabianickiego, zduńskowolskiego, poddębickiego, pajęczańskiego, sieradzkiego, wieluńskiego, wieruszowskiego – łącznie 107 osób.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: Waldemar Goździewicz
Fot.: P. Banaś
Nieco więcej o seminarium można poczytać tutaj:
https://www.lodr-bratoszewice.pl/aktualnosci/sledz-w-polskiej-kuchni-0
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz