środa, 5 kwietnia 2017

Seminarium w Kościerzynie 30. 03. 2017 r.

30 marca 2017 r. w Łódzkim Ośrodku Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział w Kościerzynie odbyło się seminarium nt.: "Śledź w polskiej kuchni"

Na spotkanie organizatorzy zaprosili również i nas - ekipę z Warsztatów.

Pan Przemysław Banaś przeprowadził wykład o wykorzystaniu śledzia kiedyś i obecnie, jego wartościach odżywczych i innych aspektach tej popularnej ryby.

Dziewczęta z klasy III ZK: O. Słabik, M. Kraśna i K. Strzała (ZSZ kucharz) przeprowadziły pokaz przygotowania pysznej śledziowej zakąski, która zachwyciła uczestników podczas degustacji.

W seminarium uczestniczyło 28 zgrupowań kobiet i indywidualnych wystawców z ośmiu powiatów województwa łódzkiego: łaskiego, pabianickiego, zduńskowolskiego, poddębickiego, pajęczańskiego, sieradzkiego, wieluńskiego, wieruszowskiego – łącznie 107 osób.

Poniżej kilka zdjęć:


Fot.: Waldemar Goździewicz
 

















 Fot.: P. Banaś

Nieco więcej o seminarium można poczytać tutaj:
https://www.lodr-bratoszewice.pl/aktualnosci/sledz-w-polskiej-kuchni-0

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz