W piątek, 2 czerwca pojechaliśmy na wycieczkę.
Zwiedzaliśmy targi Food Expo w centrum wystawowym PTAK w Nadarzynie pod Warszawą.
Młodzież z klas: III TY , III TZ oraz I ZK, pod opieką Pań: E. Kupczyk i A. Ptak - Gagatek oraz Pana P. Banasia przyglądała się nowoczesnym sprzętom gastronomicznym, smakowała rozmaite (często zupełnie nieznane) specjały i przysmaki, uczestniczyła w pokazach kulinarnych, a także
w wykładzie nt. zalet oleju rzepakowego i znaczenia kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
w żywieniu i żywności.
Wróciliśmy bardzo zadowoleni, z bagażem wiedzy, która na pewno przyda się na egzaminie!
Dziękujemy!
Pokaz obsługi kelnerskiej w wykonaniu uczniów szkół gastronomicznych
Próbujemy ślimaków z polskiej hodowli:
Oraz kawy z żołędzi:
Powtórka z wyposażenia technicznego...
Chwila odpoczynku...
jeszcze zdjęcie...
Podczas wykładu:
Należało ułożyć produkty według malejącej ilości kwasów tłuszczowych nasyconych:
pamiątkowe zdjęcie na "ściance"
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku!
Zwiedzaliśmy targi Food Expo w centrum wystawowym PTAK w Nadarzynie pod Warszawą.
Młodzież z klas: III TY , III TZ oraz I ZK, pod opieką Pań: E. Kupczyk i A. Ptak - Gagatek oraz Pana P. Banasia przyglądała się nowoczesnym sprzętom gastronomicznym, smakowała rozmaite (często zupełnie nieznane) specjały i przysmaki, uczestniczyła w pokazach kulinarnych, a także
w wykładzie nt. zalet oleju rzepakowego i znaczenia kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
w żywieniu i żywności.
Wróciliśmy bardzo zadowoleni, z bagażem wiedzy, która na pewno przyda się na egzaminie!
Dziękujemy!
Pokaz obsługi kelnerskiej w wykonaniu uczniów szkół gastronomicznych
Próbujemy ślimaków z polskiej hodowli:
Oraz kawy z żołędzi:
Powtórka z wyposażenia technicznego...
Chwila odpoczynku...
jeszcze zdjęcie...
Podczas wykładu:
Należało ułożyć produkty według malejącej ilości kwasów tłuszczowych nasyconych:
pamiątkowe zdjęcie na "ściance"
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz