sobota, 3 czerwca 2017

FOOD EXPO 2017

W piątek, 2 czerwca pojechaliśmy na wycieczkę.

Zwiedzaliśmy targi Food Expo w centrum wystawowym PTAK w Nadarzynie pod Warszawą.

Młodzież z klas: III TY , III TZ oraz I ZK, pod opieką Pań: E. Kupczyk i A. Ptak - Gagatek oraz Pana P. Banasia przyglądała się nowoczesnym sprzętom gastronomicznym, smakowała rozmaite (często zupełnie nieznane) specjały i przysmaki, uczestniczyła w pokazach kulinarnych, a także
w wykładzie nt. zalet oleju rzepakowego i znaczenia kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
w żywieniu i żywności.

Wróciliśmy bardzo zadowoleni, z bagażem wiedzy, która na pewno przyda się na egzaminie!

Dziękujemy!







Pokaz obsługi kelnerskiej w wykonaniu uczniów szkół gastronomicznych






Próbujemy ślimaków z polskiej hodowli:

 Oraz kawy z żołędzi:

Powtórka z wyposażenia technicznego...

Chwila odpoczynku...


jeszcze zdjęcie...

Podczas wykładu:

Należało ułożyć produkty według malejącej ilości kwasów tłuszczowych nasyconych:

pamiątkowe zdjęcie na "ściance"
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz