Na zakończenie roku 2016 przedstawiamy krótką relację z praktyk zawodowych naszych uczniów.
Miesięczne praktyki zawodowe odbywają uczniowie klasy III Technikum żywienia
i usług gastronomicznych.
W czasie praktyk uczniowie doskonalą umiejętności zawodowe oraz kształtują kompetencje społeczne i psychofizyczne (soft skills)
np.:
Miesięczne praktyki zawodowe odbywają uczniowie klasy III Technikum żywienia
i usług gastronomicznych.
W czasie praktyk uczniowie doskonalą umiejętności zawodowe oraz kształtują kompetencje społeczne i psychofizyczne (soft skills)
np.:
- przygotowanie do samodzielnej pracy i podejmowania decyzji,
- poznania działalności firm funkcjonujących w warunkach gospodarki rynkowej,
- obsługę urządzeń stanowiące wyposażenie techniczne zakładu,
- dostosowanie się do wymogów organizacji pracy w zespole,
- dostosowanie się do dyscypliny obowiązującej w zakładzie,
- praktyczne posługiwanie się językami obcymi podczas obsługi klientów zagranicznych i praktyk zagranicznych
W 2016 praktyki odbywały się od 15 kwietnia do 15 maja i od 3 października do 3 listopada. Organizowane w następujących zakładach w kraju:
Zamek Topacz Wrocław
Hotel Pod Ratuszem Wieluń
Góralska Pasja Zakopane
Puchacz Spa Niechorze
Rewita WDW Jurata
Zamek Topacz Wrocław
Hotel Pod Ratuszem Wieluń
Góralska Pasja Zakopane
Puchacz Spa Niechorze
Rewita WDW Jurata
I za granicą
na Malcie:
Carolinas Convenient Café
The Gallery Restaurant
Carolinas Food Foundry
G.F. Abela Junior College
The Fort
Fra Giuseppe
na Malcie:
Carolinas Convenient Café
The Gallery Restaurant
Carolinas Food Foundry
G.F. Abela Junior College
The Fort
Fra Giuseppe
Oraz w Bolonii:
Trattoria "Anna Maria"
II Boccone del Prete Ristorazione Bolognese
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz