piątek, 30 grudnia 2016

Praktyki 2016


Na zakończenie roku 2016 przedstawiamy krótką relację z praktyk zawodowych naszych uczniów.

Miesięczne praktyki zawodowe odbywają uczniowie klasy III Technikum żywienia
i usług gastronomicznych.

W czasie praktyk uczniowie doskonalą umiejętności zawodowe oraz kształtują kompetencje społeczne i psychofizyczne (soft skills)
np.:
  • przygotowanie do samodzielnej pracy i podejmowania decyzji,
  • poznania działalności firm funkcjonujących w warunkach gospodarki rynkowej,
  • obsługę urządzeń stanowiące wyposażenie techniczne zakładu,
  • dostosowanie się do wymogów organizacji pracy w zespole,
  • dostosowanie się do dyscypliny obowiązującej w zakładzie,
  • praktyczne posługiwanie się językami obcymi podczas obsługi klientów zagranicznych i praktyk zagranicznych
W 2016 praktyki odbywały się od 15 kwietnia do 15 maja i od 3 października do 3 listopada. Organizowane w następujących zakładach w kraju:

Zamek Topacz Wrocław
Hotel Pod Ratuszem Wieluń
Góralska Pasja Zakopane
Puchacz Spa Niechorze
Rewita WDW Jurata
 



I za granicą

na Malcie:

Carolinas Convenient Café
The Gallery Restaurant
Carolinas Food Foundry
G.F. Abela Junior College
The Fort
Fra Giuseppe







Oraz w Bolonii:

Trattoria "Anna Maria"
II Boccone del Prete Ristorazione Bolognese





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz