Dziś odbył się Etap Szkolny XVII Edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Tematyką wiodącą tegorocznej edycji jest:
"Żywność tradycyjna i kuchnie narodowe"
Pod tym hasłem kryje się, oczywiście, wiele innych zagadnień, takich jak:
Przed zawodami: napięcie sięga zenitu...
Kamera dodaje 5 kilo, więc, lepiej, żeby nas nie było widać...
Uh... eh... ale trudne... uh... eh...
W trakcie zawodów skupienie sięga zenitu...
Taaa... ta witamina C, to od czego była...?
Czacha dymi... tak intensywnie myślą...
Zespół nadzorujący:
Multimedialna (obraz, tekst) tablica informacyjna...
Tematyką wiodącą tegorocznej edycji jest:
"Żywność tradycyjna i kuchnie narodowe"
Pod tym hasłem kryje się, oczywiście, wiele innych zagadnień, takich jak:
- Tradycja i obyczaje w kuchni polskiej.
- Tradycyjne produkty żywnościowe.
- Tradycje żywieniowe różnych regionów Polski: Kaszub, Wielkopolski, Śląska, Podhala, Małopolski, południowo-wschodniej i centralnej Polski oraz Mazur.
- Kuchnie naszych sąsiadów i inne kuchnie europejskie.
- Kuchnia chińska i japońska jako przedstawicielki kuchni dalekiego wschodu.
- Kuchnia żydowska i arabska jako przykłady kuchni, w których religia odgrywała i odgrywa znaczącą rolę.
Przed zawodami: napięcie sięga zenitu...
Kamera dodaje 5 kilo, więc, lepiej, żeby nas nie było widać...
Uh... eh... ale trudne... uh... eh...
W trakcie zawodów skupienie sięga zenitu...
Taaa... ta witamina C, to od czego była...?
Czacha dymi... tak intensywnie myślą...
Zespół nadzorujący:
Multimedialna (obraz, tekst) tablica informacyjna...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz