Za nami kolejny pracowity weekend.
25 maja wyprawiane było w Warsztatach przyjecie urodzinowe, a 26-go - komunijne.
Dekoracje stołów przygotowała młodzież klasy II TK wraz z paniami: M. Kabałą i A. Siurdyban.
Przygotowaniem potraw i słodkości zajęli się praktykanci z klasy III TOK, oraz delegacja klasy II TK w osobie Pawła J., pod okiem Pani D. Mielczarek i Pana P. Banasia.
Poniżej można zobaczyć na zdjęciach, co nam wyszło:
Najpierw sobota, 25 maja. W ciastkarni:
Udko nadziewane, spięte po angielsku:
Stół urodzinowy:
Goździki, goździki...
Jedna z naszych najsmaczniejszych zakąsek: polędwica wołowa z rukolą, pieprzem i oliwą:
Stół czeka na gości:
A na deser tort malinowy:
Zakąseczki czekają na swoją kolej
To danie nosi kilka nazw: ziemniaki Księżnej, ziemniaki a'la Hrabina, lub pommes duchesse:
fot.: P. Banaś
I niedziela, 26 maja:
Dekorujemy tort:
Stół czeka na gości:
Drużyna kelnerska:
Po wszystkim trzeba jeszcze posprzątać:
fot.: P. Banaś, S. Kupis
25 maja wyprawiane było w Warsztatach przyjecie urodzinowe, a 26-go - komunijne.
Dekoracje stołów przygotowała młodzież klasy II TK wraz z paniami: M. Kabałą i A. Siurdyban.
Przygotowaniem potraw i słodkości zajęli się praktykanci z klasy III TOK, oraz delegacja klasy II TK w osobie Pawła J., pod okiem Pani D. Mielczarek i Pana P. Banasia.
Poniżej można zobaczyć na zdjęciach, co nam wyszło:
Najpierw sobota, 25 maja. W ciastkarni:
Udko nadziewane, spięte po angielsku:
Stół urodzinowy:
Goździki, goździki...
Jedna z naszych najsmaczniejszych zakąsek: polędwica wołowa z rukolą, pieprzem i oliwą:
Stół czeka na gości:
A na deser tort malinowy:
Zakąseczki czekają na swoją kolej
To danie nosi kilka nazw: ziemniaki Księżnej, ziemniaki a'la Hrabina, lub pommes duchesse:
fot.: P. Banaś
I niedziela, 26 maja:
Dekorujemy tort:
Stół czeka na gości:
Drużyna kelnerska:
Po wszystkim trzeba jeszcze posprzątać:
fot.: P. Banaś, S. Kupis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz