Nie wystarczy odbyć praktykę, trzeba jeszcze zdać egzamin. W tym roku egzamin podzieliliśmy na dwie części. Dziś odbyła się część praktyczna. Każda z grup w klasie III TZ miała za zadanie przygotować jakieś danie, które poznali podczas pobytu w hotelach i restauracjach w kraju i za granicą. Zdjęcia nie oddadzą smaków i atmosfery, ale było pysznie, kolorowo i wesoło.
Topacz: pierś z kaczki podana z imbirowo chrzanowym puree z zielonego groszku oraz glazurowanym burakiem
Bolonia: Calzone z oliwami
Szczyrk: polędwiczka wieprzowa w otoczce ziemi jadalnie na puree z zielonego groszku podaną ze "swojskim" ziemniakiem
Restauracja "Góralska Pasja" Zakopane - Salatka "kurczak na Giewoncie" podane z moskolami i masłem smakowym
Pod Ratuszem - Wieluń: lava cake ;-)
Niechorze "Puchacz SPA" - ukraińskie żarkoje
Drużyna z Zakopanego:
Ekipa z Wielunia:
"Bolończycy"
Grupa z Niechorza:
"szlachta" z zamku Topacz ;-)
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na facebooku ;-)
Topacz: pierś z kaczki podana z imbirowo chrzanowym puree z zielonego groszku oraz glazurowanym burakiem
Bolonia: Calzone z oliwami
Szczyrk: polędwiczka wieprzowa w otoczce ziemi jadalnie na puree z zielonego groszku podaną ze "swojskim" ziemniakiem
Restauracja "Góralska Pasja" Zakopane - Salatka "kurczak na Giewoncie" podane z moskolami i masłem smakowym
Pod Ratuszem - Wieluń: lava cake ;-)
Niechorze "Puchacz SPA" - ukraińskie żarkoje
Drużyna z Zakopanego:
Ekipa z Wielunia:
"Bolończycy"
Grupa z Niechorza:
"szlachta" z zamku Topacz ;-)
Fot.: P. Banaś
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz