środa, 24 stycznia 2018

Egzamin z praktyki zawodowej 24. 01. 2018 r. część praktyczna

Nie wystarczy odbyć praktykę, trzeba jeszcze zdać egzamin. W tym roku egzamin podzieliliśmy na dwie części. Dziś odbyła się część praktyczna. Każda z grup w klasie III TZ miała za zadanie przygotować jakieś danie, które poznali podczas pobytu w hotelach i restauracjach w kraju i za granicą. Zdjęcia nie oddadzą smaków i atmosfery, ale było pysznie, kolorowo i wesoło.

Topacz: pierś z kaczki podana z imbirowo chrzanowym puree z zielonego groszku oraz glazurowanym burakiem

Bolonia: Calzone z oliwami

 Szczyrk: polędwiczka wieprzowa w otoczce ziemi jadalnie na puree z zielonego groszku podaną ze "swojskim" ziemniakiem

Restauracja "Góralska Pasja" Zakopane - Salatka "kurczak na Giewoncie" podane z moskolami i masłem smakowym

Pod Ratuszem - Wieluń: lava cake ;-)

Niechorze "Puchacz SPA" - ukraińskie żarkoje

Drużyna z Zakopanego:
  
Ekipa z Wielunia:

"Bolończycy"
 
Grupa z Niechorza:
 
"szlachta" z zamku Topacz ;-)
 Fot.: P. Banaś
 Pozostałe zdjęcia na facebooku ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz