piątek, 22 października 2021

Miód w życiu i w kuchni - wykład w Muzeum

 Wczoraj 21. 10. 2021 r. w Muzeum Ziemi Wieluńskiej odbyło się cotygodniowe spotkanie Wieluńskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Dlaczego piszemy o tym wydarzeniu? Ponieważ maczaliśmy w nim palce...
I to tak, że palce lizać!

Wykład "Miód w życiu i w kuchni" wygłosił nasz nauczyciel - Pan P. Banaś. Towarzyszyli mu uczniowie z klasy 4 TAY (technikum żywienia i usług gastronomicznych).

Studenci otrzymali sporą dawkę informacji o miodzie i jego właściwościach oraz sposobach wykorzystania
w kuchni. Ponadto o pszczołach ich zwyczajach, a także o innych pszczelich produktach.

Słuchaczom się podobało, tym bardziej, że po zakończeniu wykładu czekał ich słodki poczęstunek.

Poniżej kilka zdjęć:





Fot.: W. Knaga - MZW

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz