W sobotę, 5 marca 2022 r. w Warsztatach odbyło się szkolenie dot. sporządzania potraw kuchni hiszpańskiej. Szkolenie trwało 6 godzin i obejmowało typowe potrawy z regionu Walencji: zupę wiejską z chorizo, smażone kalmary,tortillę z ziemniakami, patatas bravas i oczywiście paellę z owocami morza oraz bezalkoholową sangrię.
W zajęciach wzięli udział chętni uczniowie oraz nauczyciele: A. Ptak - Gagatek, E. Bernaś, A. Widera, M. Wątor, K. Brożyna, M. Kabała, K. Grzelak, M. Pawelec, E. Kupczyk, K. Wołowiec, D. Mielczarek i P. Banaś.
Było pysznie, kolorowo, pięknie, wesoło i baaardzo udanie!
Naszym szkoleniowcem był Chef Sebastian Michałczyk, który część swego zawodowego życia związał kiedyś z Hiszpanią i stąd jego rozległa wiedza na temat.
Pan Sebastian, co warto odnotować, jest absolwentem naszej Szkoły (rocznik 2006).
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: P. Banaś
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz