Dziś w Warsztatach było prawdziwie międzynarodowo.
Podczas gdy na dole w sali podawaliśmy dania kuchni rosyjskiej, na górze w pracowni gotowaliśmy dania kuchni hiszpańskiej i bułgarskiej.
W ramach Wolontariatu Europejskiego Stowarzyszenia Semper Avanti, w Wieluniu gości grupa studentów z niemal całej Europy: Włoch, Hiszpanii, Niemiec, Estonii i Bułgarii.
Mieli oni okazje dziś pogotować trochę polskich potraw oraz zaprezentować niektóre sztandarowe dania kuchni swojego kraju.
Razem z młodzieżą z klasy III TK ochoczo wzięli się do pracy, po czym wszystko ze smakiem skonsumowali.
Poniżej kilka zdjęć z wydarzenia:
Daniel z Hiszpanii przygotowywał paellę:
A Fidel z Bułgarii moussakę:
Więcej o projekcie możecie przeczytać tutaj:
http://semperavanti.org/
Podczas gdy na dole w sali podawaliśmy dania kuchni rosyjskiej, na górze w pracowni gotowaliśmy dania kuchni hiszpańskiej i bułgarskiej.
W ramach Wolontariatu Europejskiego Stowarzyszenia Semper Avanti, w Wieluniu gości grupa studentów z niemal całej Europy: Włoch, Hiszpanii, Niemiec, Estonii i Bułgarii.
Mieli oni okazje dziś pogotować trochę polskich potraw oraz zaprezentować niektóre sztandarowe dania kuchni swojego kraju.
Razem z młodzieżą z klasy III TK ochoczo wzięli się do pracy, po czym wszystko ze smakiem skonsumowali.
Poniżej kilka zdjęć z wydarzenia:
Daniel z Hiszpanii przygotowywał paellę:
A Fidel z Bułgarii moussakę:
Więcej o projekcie możecie przeczytać tutaj:
http://semperavanti.org/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz