W środę, 21 marca odbyła się w Warsztatach lekcja otwarta.
Lekcję przeprowadziła Pani K. Brożyna w klasie II ZSZ cukiernik, w ramach zajęć z przedmiotu technologie w produkcji cukierniczej.
Temat lekcji: Charakterystyka wyrobów z ciasta drożdżowego, obejmował sporządzanie, formowanie i wypiek szerokiego asortymentu wyrobów z tego popularnego, lubianego i zdrowego ciasta.
Uczniowie oprócz wiedzy teoretycznej zdobywali również umiejętności praktyczne, sporządzając wyroby, nawiązujące swym kształtem, do zbliżających się Świąt Wielkanocnych: zajączki, baranki itp.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: P. Banaś, K. Brożyna
Lekcję przeprowadziła Pani K. Brożyna w klasie II ZSZ cukiernik, w ramach zajęć z przedmiotu technologie w produkcji cukierniczej.
Temat lekcji: Charakterystyka wyrobów z ciasta drożdżowego, obejmował sporządzanie, formowanie i wypiek szerokiego asortymentu wyrobów z tego popularnego, lubianego i zdrowego ciasta.
Uczniowie oprócz wiedzy teoretycznej zdobywali również umiejętności praktyczne, sporządzając wyroby, nawiązujące swym kształtem, do zbliżających się Świąt Wielkanocnych: zajączki, baranki itp.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: P. Banaś, K. Brożyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz