We wtorek, 22 stycznia 2019 r. odbyła się wycieczka na Uniwersytet
Przyrodniczy we Wrocławiu .
W wycieczce brali udział uczniowie z kl. II TZ oraz
III ZK wraz z opiekunami: P. Anną Lach i P. Katarzyną Nowak.
Młodzież uczestniczyła w
prelekcji dr hab. inż. P. Artura Gryszkina - który zapoznał wszystkich z
wydziałem Biotechnologii i Nauk o Żywności w szczególności z kierunkami, które proponuje
w/w wydział, a mianowicie: biotechnologią, technologią i organizacją
gastronomii, technologią żywności i żywieniem człowieka, zarządzaniem jakością
i analizą żywności oraz żywieniem człowieka i dietetyką.
Nasi uczniowie zwiedzili katedry: Technologii Rolnej i
Przechowalnictwa, Żywności Człowieka, Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności oraz
laboratoria na kierunku Technologii
i Organizacji Gastronomii.
Młodzież zapoznała się z profesjonalnym sprzętem, maszynami i
urządzeniami znajdującymi się w poszczególnych laboratoriach, na szczególną
uwagę zasługiwało laboratorium
sensoryczne gdzie uczniowie mogli zobaczyć w jaki sposób dokonuję się oceny
jakości produktów żywnościowych.
Dodatkowym punktem programu była integracja grupy w jednej z największych w Polsce kręgielni Sky Tower oraz projekcja filmu "Glass"
Było fantastycznie 👌
OdpowiedzUsuń