niedziela, 10 kwietnia 2022

Dzień Kitla

 

5 kwietnia br. nasze uczennice z klasy 3 pck Dominika Mikulska i Natalia Szczepańska wzięły udział w I edycji Konkursu Kulinarno - Edukacyjnego "DZIEŃ KITLA - kulinarni bohaterzy", który odbył się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach.
 
Tematem Konkursu było przygotowanie przygotowanie 9 porcji dania głównego z polędwicy wieprzowej, śmietany 24% Rama professional oraz dowolnych dodatków. 
 
Nasza drużyna przygotowała polędwiczkę wieprzową sous vide marynowaną w świeżym tymianku, gołąbki z ziemniaczano – boczkowym farszem, sos tymiankowy, fasolkę szparagową, chips z parmezanu i marynowaną czerwoną cebulę. 
 
Opiekunką dziewcząt była Pani M. Kabała.
 
Prace konkursowe oceniane były przez znakomite jury w skład którego weszli: Karol Okrasa, Adam Chrząstowski, Jacek Krawczyk, Mirosław Ciołak, Robert Kopacz, Karol Zychowicz, Aleksandra Chłodnicka, Wiesław Tyrała, Tomasz Soczumski, Damian Domagała, Konrad Stokowiec.
 
Poniżej kilka zdjęć.
 




 




Fot.: M. Kabała

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz