środa, 18 kwietnia 2018

Cooking Master III edycja - 18. 04. 2018 r.

Za nami kolejna (już trzecia) edycja konkursu językowo - kulinarnego "Cooking Master"

Podczas konkursu uczestnicy, między sobą oraz z członkami komisji oceniającej, musieli porozumiewać się wyłącznie w języku angielskim.

Po raz kolejny nasi uczniowie zachwycili doborem składników, technik, dekoracji oraz niesamowitym smakiem!

Tematem przewodnim tegorocznej edycji były zupy. Jak się okazało na tym, wydawałoby się mało urodzajnym polu, wyrosły prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej.

Co ciekawe konkurs nie był skierowany wyłącznie do uczniów kierunków gastronomicznych. Cieszył więc udział drużyny z klasy I TX - technik logistyk - zarządzanie w E - logistyce.
Również cieszył udział drużyny z klasy I-ej TZ. Brawo za odwagę!

Poniżej kilka zdjęć z naszego aparatu:











Decyzją komisji przyznano następujące nagrody:
Nagroda "SUPER Cooking Master" - Krystian Sak i Magdalena Watroba
cream with sauerkraut and oysters





Miejsce I:  Ex aequo: Kamila Olborska i Karolina Kumór
chocolate soup with roasted hazelnuts and chili


  Miejsce I: Ex aequo: Aleksandra Kosiara i Mikołaj Obalski
smoked green pea soup with bacon in mollecular way

Miejsce II: Beata Kurpet i Natalia Chrzan:
carrot cream with coconut milk, pineaplle juice and bacon chips

Miejsce III: Sandra Strzała i Natalia Nowak
broccoli and spinach cream witch feta cheese and onion

Fot: P. Banaś
 
Gratulujemy wszystkim uczestnikom!

Konkurs od strony językowej organizowały A. Madela i K. bednarek, od strony gastronomicznej: M. Kabała, D. Mielczarek.

Pozostałe zdjęcia na warsztatowym Facebooku!


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz