W miniony piątek, 20 kwietnia w Warsztatach odbyła się ciekawa lekcja.
Organizatorki, Panie: E. Kupczyck i A. Malinowska połączyły dwa przedmioty: technologię gastronomiczną i język niemiecki zawodowy.
Lekcja odbyła się w klasie II ZSZ kucharz i miała na celu ukazać powiązania i korelację wyżej wspomnianych przedmiotów nauczania.
Podczas lekcji uczniowie sporządzali typowe potrawy kuchni niemieckiej oraz prowadzili dialogi w języku naszych zachodnich sąsiadów.
Okazało się, ze taka forma zajęć bardzo spodobała się naszym uczniom. Pochwały i podziękowania popłynęły również od zaproszonych gości - nauczycieli i rodziców.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku.
Organizatorki, Panie: E. Kupczyck i A. Malinowska połączyły dwa przedmioty: technologię gastronomiczną i język niemiecki zawodowy.
Lekcja odbyła się w klasie II ZSZ kucharz i miała na celu ukazać powiązania i korelację wyżej wspomnianych przedmiotów nauczania.
Podczas lekcji uczniowie sporządzali typowe potrawy kuchni niemieckiej oraz prowadzili dialogi w języku naszych zachodnich sąsiadów.
Okazało się, ze taka forma zajęć bardzo spodobała się naszym uczniom. Pochwały i podziękowania popłynęły również od zaproszonych gości - nauczycieli i rodziców.
Poniżej kilka zdjęć:
Fot.: P. Banaś
Pozostałe zdjęcia na warsztatowym facebooku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz