Niniejszym z dumą informujemy, iż Agata Szmacińska z kl II TOK została zakwalifikowana do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.
Poniżej garść informacji o etapie centralnym:
Komitet Główny Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności na posiedzeniu w dniach 3 i 4 lutego 2011 r., przeanalizował dokumentację eliminacji okręgowych, sprawdził prace pisemne i zweryfikował ich punktację. W wyniku postępowania podjęto decyzję o zakwalifikowaniu do trzeciego etapu XVI Olimpiady
Eliminacje centralne odbędą się w dniach 22 - 24 marca 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu przy ul. Osikowej 15.
• III etap - centralny składa się z części pisemnej wyłaniającej laureatów Olimpiady i części ustnej wyłaniającej zwycięzcę Olimpiady:
• część pisemna obejmuje:
1. rozwiązanie testu, na który składa się:
- 30% zadań z zakresu tematyki wiodącej -"Normy i zalecenia żywieniowe a marketing żywności"
- 70% zadań z wiedzy o żywności i żywieniu
Do drugiego etapu części pisemnej dopuszczonych zostaje 30 zawodników (uczestników), którzy zdobyli największą liczbę punktów z testu.
2. zadanie pisemne na wybrany temat (z trzech podanych w czasie zawodów, z których jeden związany jest z tematyką wiodącą danej edycji Olimpiady)
Laureatami Olimpiady Wiedzy o Żywieniu zostaje 15 uczestników z najwyższą liczbą uzyskanych punktów w części pisemnej zawodów III stopnia..
Do części ustnej kwalifikuje się 6 laureatów z najwyższą punktacją z części pisemnej część ustna, w której zakwalifikowani laureaci walczą o miejsca od pierwszego do szóstego rozgrywana jest w formie quizu.
Zwycięzcą Olimpiady zostaje zawodnik, który uzyskał największą ilość punktów w części pisemnej i ustnej.
POWODZENIA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz