sobota, 4 marca 2023

EXPO Sweet 2023

 W środę, 1 marca mocna i silna ekipa z Gastronomika pojechała do Warszawy zwiedzać Targi branży cukierniczo - lodziarskiej EXPO Sweet.

Mieliśmy okazję poznać nowe smaki lodów, obejrzeć wiele maszyn i urządzeń cukierniczych ( oblewarki, nadziewarki, smażalniki, piece, formierki itp...) i posłuchać o ich zastosowaniu i działaniu, czy wreszcie skosztować pysznych wyrobów ciastkarskich, lodziarskich i piekarskich.

Oglądaliśmy również zmagania drużyn w Mistrzostwach Polski Szkół Cukierniczych, oraz eksponaty nagrodzone w Konkursie Dekoracji Cukierniczej.

W wycieczce uczestniczyła młodzież z klas gastronomicznych i, co warto zauważyć jeden uczeń z klasy logistycznej.

Młodzież zachowała sie wzorowo, wracali najedzeni i bogatsi o wiedzę i doświadczenie.

Kierownikami wycieczki byli Panowie: K. Matyjas i P. Banaś, a wspierały ich Panie D. Mielczarek i E. Bernaś.

Poniżej kilka zdjęć:

To jedna z tych wycieczek, z których młodzież nie wraca głodna...



Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych:

To tylko ułamek z ogromu maszyn, urządzeń i sprzętu, jaki widzieliśmy:


Konkurs Dekoracji Cukierniczej... no zapierało dech w piersiach...




Odbyło się też kilka ciekawych rozmów z wystawcami, mamy nadzieję, że owocnych.


Fot.: P. Banaś


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz