7 i 8 listopada 2018 r. w ramach projektu „Zwolnieni z teorii” grupa #temaTolerancja
zaprosiła do naszej szkoły dwie osoby: Nanda z Indonezji oraz Trang z Wietnamu - wolontariuszki Fundacji MODE - Move and Develop Foundation.
7 listopada w Warsztatach Gastronomicznych przygotowane były potrawy kuchni polskiej. Nanda i Trang wspólnie z młodzieżą lepiły pierogi i przygotowały żurek. Polskie potrawy bardzo smakowały naszym gościom.
8 listopada Nanda i Trang wspólnie z młodzieżą i Panią D. Mielczarek oraz Panem P. Banasiem przygotowały dla nas regionalne dania: wietnamskie sajgonki oraz indonezyjskie gado gado - sałatkę z jajkiem i sate ayam - smażone szaszłyczki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych i czosnku.
Było pysznie!
Poniżej kilka zdjęć z naszego aparatu:
Fot.: M. Wątor, S. Golec
7 listopada w Warsztatach Gastronomicznych przygotowane były potrawy kuchni polskiej. Nanda i Trang wspólnie z młodzieżą lepiły pierogi i przygotowały żurek. Polskie potrawy bardzo smakowały naszym gościom.
8 listopada Nanda i Trang wspólnie z młodzieżą i Panią D. Mielczarek oraz Panem P. Banasiem przygotowały dla nas regionalne dania: wietnamskie sajgonki oraz indonezyjskie gado gado - sałatkę z jajkiem i sate ayam - smażone szaszłyczki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych i czosnku.
Było pysznie!
Poniżej kilka zdjęć z naszego aparatu:
Fot.: M. Wątor, S. Golec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz